کاربردهای میناب چیست؟

هرکجا قصد اضافه کردن یک گاز به مایع مطرح است، میناب یکی از مهمترین گزینه ها است.

در این جا فهرست مهمترین کاربردهای میناب در کشاورزی و آبزی پروری، صنعت، فرآوری مواد معدنی، و پزشکی ارائه می شود.

  • کشاورزی گلخانه ای
  • آبزی پروری شامل انواع ماهی و میگو
  • تصفیه آب
  • تصفیه فاضلاب
  • ساخت بتن زودگیر بدون مواد مضاف و با حرارت هیدراتاسیون پایین با افزایش مقاومت 7 و 30 روزه
  • فلوتاسیون
  • کاهش pH
  • گندزدائی
  • از بین بردن باکتری های مقاوم بیمارستانی
  • بهبود کیفیت پوست

تصفیه فاضلاب

نکته مهم: اطلاعات این بخش صرفا جنبه راهنمائی دارد و فقط به تصفیه خانه هایی که به طور کامل توسط نوفنآوران میناب طوس طراحی شوند یا طراحی آن ها مورد پذیرش شرکت باشد قابل تعمیم است.

اگر از فرآیند پیشنهادی این شرکت برای تصفیه پساب استفاده شود علاوه بر مزیتهای اقتصادی و صرفه جویی های فراوان، دو دستاورد مهم خواهید داشت: کاهش بسیار قابل توجه لجن و حذف بالای نیتروژن کل به دلیل انجام نسبتا کامل فرآیندهای نیتریفیکاسیون و در نیتریفیکاسیون در طول فرآیند. اولین کار در انتخاب مولد مشخص شدن مقدار مورد نیاز گاز مورد نظر است. مثلا در تصفیه فاضلاب طراحی با دانستن مقدار اکسیژن مورد نیاز شروع می شود. این کار با تخمین پارامترهای اصلی BOD و COD ممکن است.

از آنجا که در فرآیند طراحی تصفیه خانه فاضلاب مبتنی بر استفاده از میناب فرآیند برای حذف مواد آلی بسیار پیچیده است، برای طراحی بهتر است با کارشناسان شرکت نوفنآوران میناب طوس تماس بگیرید.

در اینجا فرض کنید برای فرآیند حذف آلاینده ها از فاضلابی به 100 کیلو گرم اکسیژن نیاز داریم:

تعداد مول = n

N=100000/32=3125 mol

حجم اکسیژن در شرایط استاندارد:

VOstd= 70000 L

برای این مقدار اکسیژن به 5 برابر آن هوا نیاز داریم که معادل 350000 لیتر می شود. با توجه به عدم قطعیتها ضریب 1.15 به آن اعمال می شود که معادل 402500 لیتر هوا خواهد شد. شایان ذکر است که برای سامانه های مرسوم هوادهی ضرایب از 10 تا 20 افزایش یابد. بسته به شرایط محیطی و محتویات آب، به طور معمول 3 تا 5 درصد حجم آن را می توان با هوا به صورت محلول و حباب پر کرد. با فرض 3 درصد تزریق هوا به آب، ما به دوران حدود 13420 متر مکعب آب از داخل مولدها نیاز داریم. این مقدار معادل 155 لیتر بر ثانیه یا 560 متر مکعب بر ساعت جریان آب است که با سه دستگاه 50 لیتر بر ثانیه (190 متر مکعب بر ساعت) یا یک دستگاه 100 لیتر بر ثانیه و یک دستگاه 50 لیتر ثانیه (مجموعا 595 متر مکعب در ساعت) قابل حصول است. برق مصرفی می تواند بر حسب ارتفاع مورد نیاز در خروجی مولد از 9 کیلووات ساعت (هد دو متر) تا 19 کیلووات ساعت (هد 4 متر) باشد. 

آبیاری گیاهان

در خصوص اهمیت بالا بردن سطح اکسیژن در آب مورد استفاده در آبیاری پژوهش های مفصلی صورت گرفته است. به طور کلی افزایش اکسیژن در آب مصرفی گیاه هم باعث بهبود عملکرد بخش رویشی و هم بخش زایشی گیاه می شود. هر چه سطح برگ گیاه بیشتر باشد، اثر اکسیژن در آ« مشهود تر است به نحوی که بالاترین اثر دهی در گیاهانی مثل کاهو دیده شده است. در پژوهشی که با حمایت شرکت نوفنآوران میناب طوس در دانشگاه صنعتی شاهرود انجام گرفت، گل دهی خیار به میزان قابل توجهی افزایش یافت. نتایج پژوهش را در اینجا بخوانید.

در پژوهش دیگری سرعت رشد توت فرنگی با اضافه شدن میناب به آب مصرفی گیاه در کشت هیدروپونیک افزایش یافت به نحوی که میوه دهی گیاهان آبیاری شده با میناب همزمان با گل دادن بقیه گیاهان که با آب معمولی آبیاری شدند بود.

همچنین میزان تفاوت بسیار آشکار سطح برگها در یک گیاه خانگی (محبوبه شب) به فاصله سه هفته آبیاری با میناب و اندازه برگهای اولیه گیاه در تصاویر زیر بسیاری از واقعیتها را روشن می سازد. از جمله این که آبیاری با میناب روی برگهای موجود اثر تعیین کننده ای ندارد ولی برگهای جدید را به شدت متحول می کندو به عبارتی بهتر است آبیاری با میناب از ابتدای کاشت آغاز شود.

رشد مناسب گیاهان

گیاه موجود در عکس، رنگ برگهای جدید بسیار روشن تر و اندازه بسیار بزرگتر دارد.

ابعاد برگ
اندازه برگ های موجود

اندازه بزرگترین برگهای موجود بر گیاه قبل از آبیاری با میناب در محدوده 2 در 6 سانتیمتر (12 سانتیمتر مربع) است.

ابعاد گیاه بعد از آبیاری
اندازه گیری برگ گیاه

بعد از آبیاری با میناب برگهای جدید ابعادی در حدود 5.5 در 14 سانتیمتر (77 سانتیمتر مربع) پیدا می کنند یعنی حدود 6 برابر سطح برگ افزایش داشته است.

در خصوص آبیاری با آب چاه باید توجه نمود که معمولا آب استحصال شده از چاههای عمیق حاوی مقادیر بالای گازهای مضر به گیاهان است. غنی سازی این آب با میناب باعث کاهش شدید این گازهای مضر و جایگزینی آنها با اکسیژن می گردد.

 

پژوهش های در دست اجرا

در حال حاضر پژوهشهای عملی و در مقیاس نیمه صنعتی بر روی زعفران، برنج، و قارچ در دست انجام است که نتایج آنها به مرور اعلام خواهد گشت.